Wajah-wajah kesayangan hamba...Anak-anak Didikku 6M / 2010

Wajah-wajah kesayangan hamba...Anak-anak Didikku 6M / 2010
Wajah-wajah kesayangan hamba 6M / 2010.....Walaupun di kelas kedua namun kejayaan mereka dalam B.M UPSR (Penulisan) mampu membuatkan hamba tersenyum...Gred A(33) manakala B(4)..Tahniah!

Thursday, September 22, 2011

KATAK GERGASI

Gambar makhluk gergasi ini diambil dengan kamera telefon bimbit. Seorang lelaki Cina dari Gemencheh, Negeri Sembilan mendakwa bahawa gambar itu diambil di kawasan pergunungan di Gemencheh.
       Katak yang amat besar itu mempunyai berat kira-kira 20kg, iaitu berat badan normal kanak-kanak tujuh atau lapan 
tahun. Menurut beliau, haiwan yang sangat besar itu telah ditangkap oleh masyarakat Orang asli di tepi sungai. Kawannya terkejut apabila melihat makhluk aneh itu kerana sebelum ini, beliau tidak pernah melihat katak dengan saiz begitu dalam hidupnya. Lelaki itu menambah, kawannya menawarkan untuk membeli katak itu RM500 tetapi Orang Asli menuntut RM1,000.


       Kawannya tidak mempunyai wang yang cukup dengan dia pada masa itu, beliau pulang ke rumah untuk mendapatkan lebih banyak wang. "Apabila kawan saya kembali ke rumah Orang Asli itu dengan wang, dia mendapati bahawa katak gergasi itu telah disembelih dan dimakan.Orang Asli itu jatuh sakit selepas makan katak dan sehingga hari ini, beliau masih terbaring di katil dan tidak dapat bergerak," katanya. Beliau menambah, masyarakat Orang Asli tidak membenarkan mana-mana orang mengambil gambar tetapi kawannya mengambil gambar katak itu secara rahsia.


Sumber : unikversiti.blogspot.com/2011/08/katak-gergasi-seberat-20kg-di-negeri.html

No comments:

Post a Comment